Kookboek

Velen hebben mogen genieten van de kookkunsten van Dicky, in haar laatste maanden had ze het ambitieuze voornemen om onze lievelings recepten allemaal uit te schrijven. Gelukkig is ze er wel aan begonnen waardoor we nog steeds kunnen genieten van o.a. de overheerlijke tomatensalade.

Algemene kooktips (klik voor een vergroting)

Tomaten & Komkommersalade

Ingredienten:
  • Knoflook
  • Basilicum- of olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Italiaanse kruiden

Instructies: Voor de tomatensalade: Tomaten halveren, kontje eruit snijden. Plat op de kont leggen en dan in plakjes snijden. Voor de komkommersalade: Komkommers schillen en in kwartjes snijden. Daarna: De kruiden erbij voegen.  

Rosbief & Fricandeau

Ingredienten:
  • Rosbief of Fricandeau
  • Zout & Peper of Mosterd

Instructies: Smeer de rosbief/fricandeau in met zout en peper of met mosterd. Doe in een hoge ruime braadpan vloeibare boter. Laat deze heet worden en verwarm ondertussen de oven voor op 140 graden. Schroei het vlees rondom in de plan dicht

Vet een ovenschaal in met vloeibare boter. Leg het stuk vlees erin en overgiet dat met de jus uit de braadpan. Na ongeveer 45 minuten in de oven is het vlees klaar. Enige tijd laten rusten voordat je het stuk aansnijdt.”

Soezen

Ingredienten:
  • Water (2 dl)
  • Boter (85 gr)
  • Tarwebloem (100 gr)
  • Zout (mespuntje)
  • Grote eieren (3 stuks)

Instructies: Water met boter en zout aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen. Met houten lepel roeren tot het een bal wordt en loslaat. Pan van het vuur, iets koelen, en 1 voor 1 de eieren er door heen. Op een ingevet bakblik bolletjes hiervan maken en net boven het midden van de oven ongeveer +- 30 minuten op stand 4/5 bakken. Laat ze hierna nog even afkoelen. Let op: Laat altijd de oven dicht anders zakken de soesjes in elkaar.